Girlzonamission zonder lucht

Een dagje op de fiets met Paula is altijd leuk. Soms schiet het alleen niet echt op om vele redenen. Vandaag kwam ik niet echt op gang, was er file en moesten we best nog veel bespreken en koffie drinken voordat we op pad gingen.
Maar uiteindelijk zaten we dan in tenue op de Mtb en had Paula een route uitgestippeld die al bij voorbaat iets ingekort moest worden.
Na 7 km voelde ik dat mijn band wat zacht was, even bijpompen. Het ventieldopje zat nogal vast en ik voelde de band al wat leeg lopen. Paula keek even, draaide aan het dopje en de band was helemaal leeg. Dan maar een binnenband erin want met een tubeless band kregen we er geen lucht in gepompt met de hand. Helaas zat de ring op het ventiel muurvast. En dus kwamen we niet heel ver met een nieuwe band.

Paula wisselt rap een band

Een stukje terug, in Voorschoten, zat een Daihatsu garage, daar hebben ze vast een hoge drukpomp of een tang om dat ventiel los te krijgen.
Met verbazing keken de mannen van de werkplaatst op. 2 dames met pech is toch altijd boeiend. Maar al snel hadden ze in de gaten dat wij meer verstand van de fietsen hadden dan zij. De ventiel los gekregen en een binnenband erin.
Ondertussen liepen er nogal wat mensen in en uit de werkplaats die ons verbaasd bekeken zo klussend aan mijn fiets. We hadden namelijk de complete werkplaats in beslag genomen en blokkeerden ook een soort de boel.
Helaas kregen we met geen mogelijkheid meer de klemmen van de naaf in elkaar. We hebben de klemmen vast getaped, dan maar zonder versnelling fietsen, gelijk een goede krachttraining.
En dus gingen we weer op pad, een leuke route door onder andere Wassenaar.
Parken, duingebied en polder gleed onder onze banden door. Totdat vervolgens Paula lek reed. Een aluminium splinter stak door de band. Hup, weer een nieuwe binnenband en al snel zaten we weer in het zadel.
Zo haalden we uiteindelijk toch nog bijna 45 km. Niet helemaal wat in de planning zat maar toch weer een lekkere en gezellige training.
Over 2 weken een herkansing op de fiets met girlzonamission.

Dit bericht werd geplaatst in Trainingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s