Koning van Spanje

Ondanks dat het geen zomerweekend was maar het vooral met bakken naar beneden kwam was het toch best lekker weer om in te sporten. De Girlzonamission stonden zaterdag in de Trailrunshop. Een winkel die we als de beste trailshop van de Benelux zien en je dan gaat sponseren is gaaf! De Trailrunshop gaat ons in de kleding zetten. En zaterdag zou de kleding binnen komen. Uiteraard hadden we gepast maar de kleuren en de logos bleven een geheim. Marc liet de spanning oplopen door wat vertragingen bij de drukker en dus besloten wij ipv naar Gulpen te fietsen, een rondje ter plekke te fietsen. In de regen op de fiets vlogen we richting België en maakten we een mooie ronde van bijna 50 km. Kletsnat kwamen we de winkel weer in en liepen we dus gewoon om de aangeklede pop met ons nieuwe outfit. Tot Marc en Jurgen ons er lachend op wezen. We waren flabbergasted….Ontzettende mooie outfits van Salomon met het logo van de winkel en ons logo er werkelijk prachtig op gedrukt, heel stijlvol. Het lukken niet veel mensen om ons stil te krijgen maar nu even wel. Kijk en oordeel zelf. Voortaan zie je ons in dit tenue op de trails en tijdens adventure races. We gaan het afraggen en het resultaat zul je hier lezen in de test reviews. Daarna naar gulpen gereden en een hele gezellige avond met Wilma, Wing en Judith gehad. Zij gingen de 12 km lopen tijdens de Koning van Spanje Trail. Wij de 31 km.

Martine:

Zondag werd een feest van herkenning, er waren zoveel bekenden dat ik me 10 minuten voor de start van de 12 km realiseerde dat de meiden nog mijn autosleutel hadden. Daar lag mijn rugzakje in met drinken en gels. Als een dolle op zoek naar hun en echt net voor de start gevonden. Wat een stress! Daarna gingen wij op pad. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik rustig ging lopen en dat ik dat gedaan heb. Dat had gekund maar was zeker niet de doelstelling voor de dag. Ik wilde lekker doorlopen, niet max lopen maar wel in de top 10 proberen te lopen . En zo ging ik dus ook weg, op tempo.

Al heel snel voelde ik met klimmen dat mijn bovenbenen niet goed voelde, mn mijn hamstrings. Ik moet eerst warm worden dacht ik nog. Snel vertrekken ben ik ook niet gewend. Dus liep ik stevig door. De afdalingen gingen eigenlijk zonder problemen en dus probeerde ik de klimmen ook door de lopen. Maar het voelde steeds of er iemand mij terug trok met een touw, zwaar en erg moeizaam. De hamstrings voelde ook steeds strakker aan. Tot ik ergens de conclusie trok dat dit het niet ging worden vandaag. Kijken als ik een tandje terug schakel. Dat voelde wat beter maar het gevoel in mijn hamstrings verdween niet. Een gespannen strak gevoel alsof je ieder moment kramp kunt krijgen. Gelukkig is 30 km goed te overzien en liep ik op de trails. Dus wat zit er anders op dan gewoon doorlopen en proberen te genieten van wat je om je heen ziet en lekker door de blubber stampen. Gelukkig gingen de afdalingen wel zonder problemen en dus compenseerde ik daar nog wel.

Wederom een prachtig parcours, de water doorwading een stukje dieper dan verleden jaar en vooral lekker veel blubber. Ik hou van deze trails. Technisch was het niet maar wel een heerlijk renbaar parcours. Alhoewel het zeker voor de beginnende trailloper ook best technisch was met de glibberende afdalingen. En waarschijnlijk hebben veel lopers hun schoenen vervloekt. Want hier was een Salomon speedcross of een La sportiva C Lite echt op zijn plaats. Helaas was bij de eerste drinkpost (12km) geen water, of was er wel water maar konden de vrijwilligers het niet bijhouden. Ik had gelukkig nog wat in mijn bidon maar er liepen aardig wat mensen met niets. De tweede drinkpost (23km) had het beter onder controle en daar werd ook massaal gedronken. Onderweg kwam ik ook regelmatig bekenden tegen, steeds even een korte babbel en weer verder.

Net na de laatste drinkpost kwam Ton mij voorbij. Samen hebben we de laatste 6 km tot aan de finish doorgelopen om te proosten met een biertje en een stuk vlaai op een mooie trail, de Koning Van Spanje! Ik finishte overigens in 3.18 uur. Dat viel mij eigenlijk nog alles mee. Het voelde namelijk alsof ik niet vooruit kwam.

Zo heb je wel eens van die dagen.  Dat heb je simpelweg de benen niet. De oorzaak doet er niet altijd toe, misschien te veel gefietst, de Bouillonnante nog in de benen, who cares. Van deze loopjes wordt je mentaal ook sterk. Als het niet gaat toch proberen het tempo erin te houden en het beste ervan te maken. Die momenten heb je ook tijdens het WK. Het vult je rugzakje met ervaringen weer. Het was ook gelijk de eerste testloop met de nieuwe outfit. Al met al was het een heel gezellig en goed trainingsweekend.

Paula:

Vol ontspanning (na een nacht in een hotel waar ze tot 5 uur een feestje hadden) ’s ochtends naar Gulpen. Leuk om met een hele club van Scarabee daar meteen te staan! Iedereen trots met de nieuwe Salomon bril op ’t hoofd, terwijl het lekker doorregende. De stemming zat er goed in en ik had er zin in! Ik zou het echt rustig aan gaan doen tot aan post nummer 2 en als er dan nog pudding over was… nou dan nog maar ff knallen tot de finish.

Onder het geluid van de doedelzak vertrokken we om 11.20 uur. Gezellig met Jurgen en Chris vertrokken. Ik ben een echte diesel en heb altijd moeite met het eerste half uur. Die kwam ik prima door en ook mijn enkel voelde eigenlijk wel goed.

Op km 6 kwam ik Chris tegen. Die besloot rustig aan te doen en gezellig babbelend liepen we een heel eind samen verder. Ik had het echt naar mijn zin!

Ik merkte wel dat ik het onbevangene nog niet terug heb. In de afdalingen heb ik echt op safe gelopen. Wel ontspannen, maar zonder risico’s. Soms iets terughoudender.

Mijn enige missie voor deze dag was heel finishen en zorgen dat mijn enkel het zou houden. Ik had voorafgaand toch wel wat angst over de afstand. Door zeer beperkte trainingsuren (max 1 uur 40…) de afgelopen 4 mnd was ik wel wat bang voor de mentale confrontatie…

Maar die bleef uit! Ik had bewust geen timer aangezet en de eerste keer dat ik op mijn klokje keek moest ik dan ook even rekenen… inmiddels 2 uur 15 verder. Nou, dat schoot op en ik voelde me prima!

Beetje saai, maar zo bleef het tot aan de finish! Met een big smile kwam ik na 3 uur 47 binnen. Genoten, alleen maar genoten! Lekker gekletst onderweg en super blij dat mijn lijf alles heeft gehouden!

Claudia, het meesterbrein achter ons logo, heeft nog een vet filmpje gemaakt! Thanks Clau 🙂

Koning van Spanje

Dit bericht werd geplaatst in Trailrun shop, Trainingen, Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Een reactie op Koning van Spanje

  1. sportblogcaudio zegt:

    Graag gedaan 🙂
    Enne die opmerking van mij steeds toen je voorbij kwam : “Martine is NET voorbij” heeft je wel gemotiveerd he..:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s