Laatste voorbereidingen

Vandaag het laatste materiaal voor elkaar gemaakt: de skeelers. Die dingen had ik nog niet, maar wel goede schaatsen met demontabele schoenen. En een vader die een zeer ervaren skeeleraar is, dus met zijn adviezen opzoek naar een onderstel.

Snel gevonden op marktplaats en vandaag de ijzers wisselen voor de wielen. Hele handel in mijn nieuwe waterdichte Salomon rugtas en eerst maar ’s rennen naar Lunetten. Kon ik meteen ff testen of het rennen met flink wat gewicht in de nieuwe tas ook te doen was.

Ja, en toen dus uitproberen… Het eerste glij moment was best even wennen en voorzichtig reed ik op en neer door de huiskamer 🙂

Direct voorzien van allehande bescherming, want het zal maar gebeuren. Even je pols breken met een lullige val…

Nou goed, al snel voelde het vrij natuurlijk en ging ik buiten een proefrondje maken. Mooi stuk fietspad uitgezocht en daar ging ik hoor! Makkelijker dan schaatsen maar je voelt echt elk oneffenheid in de weg. Bij terugkomst kreeg ik te horen dat dat komt omdat mijn wielen te klein zijn… Tja, verschil moet er zijn met de echte prof!

Na afloop nog een heerlijk rondje in de zon gelopen! Komende week nog een paar keer oefenen op de skeelers en dan moeten die 6 km in Slovenië ook wel lukken!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s